بی بدیل  - Bibadil
25 آبان 1403   15 نوامبر 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
وزیر ارشاد در همایش پدافند غیرعامل و رسانه پایدار تشریح كرد

چرا مبحث بنزین در آبان 1400 جواب نداد؟

چرا مبحث بنزین در آبان 1400 جواب نداد؟ به گزارش بی بدیل دات کام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در همایش «پدافند غیرعامل و رسانه پایدار» حاضر شده بود، در بخشی از صحبت هایش با طرح این پرسش که چرا مبحث بنزین در آبان ۱۴۰۰ جواب نداد، در این حوزه توضیح داد: «جمهوری اسلامی در دوره جدید به واسطه اعتماد و سرمایه اجتماعی که آقای رئیس جمهور و دولت جدید آفریده به این مرحله از اعتماد متقابل رسیده بود که سیستم عمومی جامعه نسبت به این واکنش نباید از موضع تقابلی با حاکمیت وارد بشود و رسانه ها مثل رسانه ملی نقش خودشان را به خوبی ایفا کردند.»


به گزارش خبرنگار بخش رسانه ایسنا، این همایش با حضور تعدادی از مسئولان کشوری و لشگری و اصحاب رسانه از بامداد دوشنبه ـ ۱۷ آبان ماه ـ در تالار وحدت با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد و سپس سرود ملی با قیام حضار پخش گردید.
محمدمهدی اسماعیلی ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ که در این همایش حاضر شده بود، در سخنانی اظهار نمود: ما در حوزه رسانه فرهنگ و رسانه وضعیت خاصی در کشورمان داریم. دوستانمان در پدافند غیر عامل همت کردند و وارد تدوین سند در این عرصه شدند. تعهداتمان در حوزه فرهنگ و رسانه روشن است و چیزی نیست که مغفول باشد. نوع کنشگریمان هم باید روشن باشد. در این چهار دهه درگیری مستقیم با جریان تمدن غربی در حوزه فرهنگی و رسانه ای تعابیر مهمی بود که رهبر عزیز انقلاب در ترسیم میدان درگیری استفاده کردند؛ تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی و جنگ نرم این ها همه تعابیری هست که صحنه درگیری را نشان میدهد.
او با اشاره به چند راهکار مهم و اساسی در این عرصه، اشاره کرد: یکی این که حتما جریان رسانه ای ما از وضعیت منفعل و پدافندی فعلی به وضعیت آفندی تغییر کند. این توانایی و ظرفیت، امروز برای ما وجود دارد. اگر یک روز از بحث تکنولوژی ها و عقب افتادگی های صنعتی صحبت می کردیم امروز با تغییر فضای کنشگری رسانه های بیدار، فرصت جبران عقب افتادگی ها برای ما هست. کما این که وضعیت فضای مجازی را بیشتر از این که از موضع تهدیدش بخواهم صحبت کنم بعنوان یک زمین بازی جدید می دانم که برای کارهای فرهنگی جبهه انقلاب باید تعریف شود.
اسماعیلی اشاره کرد: باید از این وضعیت انفعالی عبور نماییم و این توانایی و توانمندی امروز در جبهه انقلاب به کثرت وجود دارد. در بخش های مختلف سیستم حاکمیتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته تا سایر نهادها هنرمندی شان باید تفهیم شرایط بلوغ این استعدادها و این فضا باشد. ما اثراتش را داریم می بینیم. اثرات حضور قوی جریان انقلاب را در این حوزه می بینیم و این توانایی را داریم، در عین حال که حتما بایستی به تمهیدات مختلف بیندیشیم تا گرفتار صدمه نشویم. در این عرصه فضای کنشگری، فعالانه باید عمل نماییم، در حوزه عمومی هم من فکر می کنم مهم ترین کار در حوزه پدافند غیرعامل بحث افزایش سواد رسانه ای است. اگر سواد رسانه ای بعنوان یک راهکار جدی در دستور کار متولی حوزه فرهنگ و هنر و رسانه قرار بگیرد حتما ما با یک جهش در کارهای آتی خود مواجه خواهیم بود.
وزیر ارشاد اخطار داد: هم اکنون جریانی پیوسته در داخل و خارج با پاسکاری دنبال این هستند که فضای مدیریتی کشور را گرفتار بهم ریختگی کنند. چرا مبحث بنزین جواب نداد در این فضا؟ دلیلش این بود که جمهوری اسلامی در دوره ی جدید بواسطه اعتماد و سرمایه اجتماعی که آقای رئیس جمهور و دولت جدید آفریده به این مرحله از اعتماد متقابل رسیده بود که سیستم عمومی جامعه نسبت به این واکنش نباید از موضع تقابلی با حاکمیت وارد بشود و رسانه ها مثل رسانه ملی نقش خودشان را به خوبی ایفا کردند. به جهت اینکه سواد رسانه ای در جامعه رشد و تعمیم پیدا کند، به همان اندازه حاکمیت هم باید سرمایه اجتماعی خودش را بالا ببرد. این مساله ای است که امروز در افکار عمومی و دولت مطرح است.
اسماعیلی به صحبت هایش افزود: شما اتفاق بنزینی آبان ۹۸ را نگاه کنید. غافلگیر کردن مردم، جامعه را گرفتار بحران و حیرت کرد که امتیازی نیست. ما بایستی برای همه ی کارهای مهم موضعی مشابه (بنزین در آبان ۱۴۰۰) را داشته باشیم.
او سپس به ذکر مثالی پرداخت و اظهار داشت: در مبحث کرونا ما اوایل شهریور برای بازگشایی فعالیت ها و عادی شدن امور، افکارسنجی کردیم. ۸۱ درصد مردم با بازگشایی مراکز علمی آموزشی مخالف بودند. دولت کار خودش را انجام داد. واکسیناسیون را ادامه داد و امروز به بالای ۹۰ میلیون رسانده؛ ۶۰ میلیون دُز اول و بالای ۳۰ میلیون دُز دوم را دریافت نمودند و یک ایمنی درجامعه اتفاق افتاده است. امروز که ما نظرسنجی می نماییم، ۷۰ درصد موافق بازگشایی کارهای اجتماعی هستند. در کمتر از دو ماه و نیم این اتفاق افتاده است. من اگر بعنوان حاکمیت، شهریور ماه اصرار می کردم که حتما باید فعالیت ها از سر گرفته شود با مخالفت اجتماعی فزاینده روبرو می شدم اما آمدم وظایف خودم را انجام دادم، کارم را به شکل قابل قبولی جلو بردم. افکارسنجی ها نشان میدهد ۸۳ درصد مردم از عملکرد دولت در مبارزه با کرونا رضایت کامل دارند. آقای رئیس جمهور شهریور ماه فرمودند افکار عمومی را قانع کنید تا فعالیت ها از سر گرفته شود. یک پیوست رسانه ای خوب تدوین شد هر شب جلسه داشتیم من خودم جلسه را اداره می کردم. هفته به هفته از افکار عمومی بازخورد می گرفتیم. تا این که در هفته گذشته نزدیک به ۷۰ درصد رسید. هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما این افکارسنجی را انجام داد. ما امروز می توانیم بگوییم از ۱۵ آبان مدارس متوسطه می توانند باز شوند و اول آذر ماه مراکز فرهنگی هنری کنسرت ها و تئاتر ها می توانند با رعایت شیوه نامه های بهداشتی شروع به کار کنند. اگر به هر علت رنگ شهر از نارنجی به قرمز تبدیل شد ما باردیگر فعالیت ها را متوقف می کنیم؛ با شفافیت. امیدوار هستم دوستان عزیزم در بخش های مختلف و همه ما در کنار هم بتوانیم ان شاءالله این مهم را به سرانجام برسانیم.
در ادامه این نشست سیدمحمد هاشمی ـ معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره رسانه پایدار اظهار داشت: رسانه پایدار رسانه ای است که ابتکار عمل را در روایت اول هر موقعیت و بحرانی دارد. ما در یک ماه گذشته تجربه موفقی را داشتیم. مساله اتفاق پمپ بنزین ها و کار خوبی که رسانه ملی کرد و رسانه های مجازی و مکتوب هم به پشتیبانی آمدند، اتفاق خوبی بود و آنقدر شیرین بود که ما مدام مرورش می نماییم. ان شاءالله بقیه رسانه ها هم این کمک را انجام دهند تا ما بتوانیم به رسانه پایدار برسیم.
او اضافه کرد: خباثت و گاها حماقت، هر دو در رسانه های معاند وجود دارد. این تدبیر رسانه ای ماست که با یک هم افزایی و همدلی و مبادرت به موقع که پیشتازش هم رسانه ملی است، بعدش هم رسانه های مجازی، این توفیق را ان شاءالله پیدا نماییم.
هاشمی در آخر اظهار داشت: نمونه دیگر سالهای قبل جنگ سی و سه روزه لبنان بود. در سال ۲۰۰۶ شخص سید حسن نصرالله که کاراکتر رسانه ای و موقعیت ساز را دارد، هوش و ذکاوت برآمده از ایمان درونی ایشان، سبب شد که هم در جنگ میدان و جنگ سخت پیروز شوند و هم توانستند رسانه ها را قبضه کنند و اعلام کنند پیروز ماییم. اینها توفیقاتی است که جبهه حق داشته. اگر این همدلی و ارتقاء و آموزش سواد رسانه ای و ابتکار عمل در جبهه حق صورت گیرد، جبهه باطل توفیقی نخواهد داشت. ان شاءالله این جبهه بر مدار حق و همراهی مردم به جلو بتازد.
غلامرضا جلالی ـ رئیس سازمان پدافند غیر عامل ـ هم در این همایش با یادی از همه شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافعین حرم و شهدای اهل رسانه و فرهنگ کشور، اشاره کرد: ما در مبحث پدافند غیرعامل با چهار مفهوم تهدیدات، صدمه پذیری ها، مخاطرات و اقدامات پدافند غیر عامل در مقابل این سه عنصر مواجه هستیم. رسانه گرفتار تحولات بسیار زیادی از جنس فناوری شده است و این شکوفایی رسانه در کارهای مختلف اثرات بسیار زیادی در موضوعات مختلف گذاشته است؛ من جمله مبحث دفاع و جنگ؛ بشکلی که چهارچوب اساسی جنگ ها را تغییر داده است. هم اکنون جنگ ها مردم محور شده و ابزار آن رسانه و افکار عمومی است. در جنگ های گذشته، مثل جنگ جهانی دوم، میزان کشتن مردم قابلیتی بود که کشوری ضد کشور دیگری به کار می گرفت، مثل حمله ناجوانمردانه آمریکا به ژاپن. یعنی کشتن مردم هدف بود. وقتی رسانه توسعه پیدا کرد، تعریف مرزهای جغرافیایی از نظر دفاعی و نظامی تغییر نمود. رسانه از مرزها عبور می کند و افکار عمومی یک مبحث اساسی شد. بدین سبب ابزارهایی که می توانند افکار عمومی و نظام محاسباتی مردم کشورها را شکل دهند متاثر از رسانه شکل گرفت. در نتیجه ما شاهد این بودیم که اهداف دستگاه های تبلیغاتی رسانه ای به تعبیری اثرگذاری بر نظام محاسباتی مردم و دستگاهها شد، بشکلی که بتوانند در طرح ها و پروژه های مختلف اثرات دلخواه خودشان را اعمال کنند. این تحول رسانه در همه حوزه ها شکل گرفت.
او افزود: ما امروز شاهد این هستیم که مثلاً وقتی از جنگ سایبری صحبت می نماییم چهار عنصر دارد؛ فناوری سایبری از جنس ویروس و امثالهم، یکی عنصر کارکرد و عدم کارکرد است. مثلاً در سامانه سوخت، نظام سوخت رسانی کار کند یا نکند، دو عنصر دیگر آن یکی مردم و یکی رسانه است. رسانه چگونه این حادثه را پوشش دهد به نفع اهداف خودش و بعد مردم را به حوزه اول هدایت کند، ناراحتی و نگرانی و بعد اعتراض و بعد اغتشاش بعد درگیری و آشوب. در نهایت رسانه مهاجم و تهدیدزا دنبال این است که مردم یک کشور را بر ضد منافع ملی آن کشور سازماندهی کند. پس نقشش خیلی مهم می شود. من ضمن احترام به همه حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی که ابعاد دیگر را بررسی می کنند، می گویم ابعاد دفاع و امنیتش کاملا جدی است؛ آن چیزی که آمریکایی ها اسمش را جنگ رسانه ای یا مسلح سازی ابزارهای رسانه ای گذاشتند، و بعد تعریف کردند به استراتژی های تهاجمی و تدافعی برای این کار. مثلاً امروزه برای جنگ شبکه اجتماعی، عنوان جنگ به کار برده می شود. ما تعریفش نکردیم بلکه در دانشگاه های ارتباطات این را می گویند. این استراتژی ها می گویند اگر مورد حمله قرار گرفتیم چکار نماییم و اگر خواستیم حمله نماییم چکار نماییم.
جلالی اضافه کرد: وقتی حضرت آقا می فرمایند باید بازسازی یا بازمهندسی از ساختار رسانه شکل بگیرد نباید ساده اندیش باشیم. البته نمی خواهم بگویم همه ابعادش امنیتی و دفاعی است ولی نباید ابعاد امنیتی و دفاعی اش حذف شود. رسانه ها را معمولاً با چهار عنصر اساسی بررسی می نماییم. یکی زیرساخت ها و فناوری رسانه؛ زمانی مکتوب بود، زمانی از راه صدا و سیما و رسانه تصویری بود و هم اکنون فضای مجازی. هم اکنون تلفیقی از رسانه سنتی و رسانه مدرن را داریم که در کشورها درصدشان با هم متفاوت می باشد. همه کشور ها تلاش می کنند تا رسانه ها را بتوانند کنترل و مدیریت کنند و ابزاری برای برقرای ارتباط بین حکومت با مردم باشد. هم مطالبات مردم را منتقل کند هم نگاه های حاکمیت را به مردم منتقل کند. بدین سبب در حوزه اول تحولات بسیار زیاد است بشکلی که خودش هم ابعاد زیادی در موضوعات مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، معیشت و... دارد. اینجا کارکردهای سلاح گونه و تهدید زا هم برای خودش حفظ می نماید.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل، مبحث دوم را محتوا عنوان کرده و اظهار داشت: حوادث اخیر به ما نشان داد که حاکمیت پلت فرم بر محتوا حاکمیت جدی هست. این که برخی از ابزارهای فضای مجازی قادرند محتوا خلاف نظرشان را حذف و کنترل کنند مثل حذف محتوای ضد رژیم صهیونیستی، نشان میدهد که تا حد زیادی حاکمیت خودش را بر محتوا حفظ نموده است هر چند این رابطه، رابطه ای یک طرفه نیست ما حتما هم محتوا را می خواهیم و هم پلت فرم و زیرساخت را بشکلی که کشورهای اصلی دنیا به سمت ملی سازی فضای رسانه ای و سایبری حرکت می کنند و تعریف یک قلمرو سرزمینی سایبری در این عرصه جزو اهداف بسیاری از کشورها است، من جمله اروپایی ها، چین و بقیه کشورها؛ به سبب این که حاکمیت ملی آن کشور را تحت تأثیر قرار می دهد. در کنفرانس امنیت سایبری پاریس به مداخله آمریکایی ها ضد دولت ماکرون اعتراض می شود. می گویند که چرا باید اینترنت کالیفرنیایی مردم را ضد دولت سازماندهی کند. و می گوید ما نیازمند یک رسانه و یک اینترنت اروپایی هستیم. حالا آنها رویکرد خاص خودشان را دنبال می کنند. ضمن این که عقب ماندگی هایی هم دراین زمینه دارند. پیرامون بحث عنصر دوم که محتواست باید بحث های جدی شود.
غلامرضا جلالی اشاره کرد: مبحث سوم مبحث نظام حکمرانی رسانه ای کشور است. ما در دولت دوازدهم شاهد ولنگاری شدیدی در فضای مجازی بودیم. بشکلی که این ولنگاری، نظام حکمرانی رسانه ای کشور را تضعیف کرد. بشکلی که امکان استفاده از افکار عمومی و تبدیل مردم عادی به مردم معترض، تبدیل به مردم شاکی و اعتراض کننده و تبدیل آنها به یک عنصر شورشگر و معاند در این فرایند، خارج از نظام حکمرانی رسانه ای ما، قابل اتفاق افتادن است. این نفی استقلال ملی است. این که ما اجازه بدهیم رسانه بیگانه ای زیر ساخت هایش را در اینجا جا دهد و دولت ما هیچ مداخله ای نداشته باشد و اجازه بدهد که آنها مردم ما را به بازی بگیرند، نوعی ولنگاری است که حضرت آقا چندین مرتبه درباره این مساله تذکر دادند. ما باید از حوادث گذشته عبرت بگیریم.
او اشاره کرد: ما اجازه دادیم افکار عمومی تحت تأثیر رسانه های خارجی خارج از نظام حکمرانی ما شکل بگیرد. یعنی هر نوع پلت فرم خارجی بدون هیچ توافق و اقدامی مورد استفاده قرار می گیرد. ما خودمان خود به خود اجازه می دهیم که افکار عمومی تحت کنترل دیگران باشد. به کارگیری افکار عمومی توسط این ابزارها می تواند بسیار خطرناک باشد. این که رسانه های خارجی فکر و ذهن و رفتار مردم ما را به نفع خودشان شکل دهند و ضد منافع ملی بسیجشان کنند، یک مساله بسیار تهدید آمیز و مهم می باشد. حتما لزوم بازبینی دارد. این که ما نگاه عبرت آمیز به دولت گذشته داریم یکی از موضوعاتش همین است که ما نظام حکمرانی رسانه ای مان بهم خورده ؛ یعنی ما هر اقدام اصلاحی که می خواهیم انجام دهیم با افکار عمومی جلوی ما را می گیرند. مثلاً دولت می خواهد قیمت حامل های انرژی را برای مساعدت با اقشار ضعیف ثابت نگه دارد، با افکار عمومی به او حمله می کنند. ما اسلحه را دادیم دست دیگران که در هر حوزه ای که ضد منافع ملی ما هست سازماندهی کنند و به ما حمله کنند. این خودش از خطاهای راهبردی و راهبردی است که در دولت گذشته صورت گرفت و ان شاءالله در دولت جدید باید تنظیم شود.
جلالی افزود: بخش اول سخت افزار، بخش دوم محتوا و بخش سوم نظام حکمرانی است. بخش چهارم هم راهبرد است. ما فاقد یک راهبرد منسجم آفندی و پدافندی در حوزه رسانه هستیم. تلاش هایی در بخش های مختلف صورت می گیرد ولی اثربخشی راهبرد تمرکز بر چالش های اصلی و اولویت های اصلی خودمان است. ما باید در دو جنبه راهبرد جامعه داشته باشیم. بخش اول صیانت از افکار عمومی است؛ ما باید از مردممان در مقابل تهاجم رسانه ای دشمن دفاع نماییم. نباید افکار عمومی را بی دفاع رها نماییم. نباید اجازه دهیم رسانه های بیگانه افکار عمومی و مردم را به بازی بگیرند. این در بخش صیانت است در بخش پاسخ و اقدام ما به ارزش های انقلابی و تفکر اسلامی متکی هستیم. مجموعه نگاه نظام جمهوری اسلامی به دین و مبارزه با ظلم و استکبار دیدگاه های بسیار ارزشمندی است و هرجایی که بتوانیم از راه رسانه منتقل نماییم می توانیم یک اقدام آفندی مهم انجام دهیم. چرا نباید به خودمان در داخل بند باشیم و بازی پوپولیستی رسانه ای بخوریم و اجازه دهیم افکار عمومی ضد ملت و اهداف ملی سازماندهی و به کارگیری شود.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل در بخش پایانی صحبت هایش اظهار داشت: بدین سبب عنصر چهارمی که برای بازبینی نیاز داریم، عنصر استراتژی و راهبرد منسجم با دو بعد پدافندی و آفندی است. که در بعد پدافند باید از مردم در مقابل تهاجم، حفاظت، صیانت، مراقبت و دفاع نماییم. در بعد آفند هم ارزش های اصیل اسلامی و انقلاب اسلامی را از راه رسانه به دنیا منتقل نماییم. بحمدالله هم اکنون از نظر زیر ساختی و ابزار شرایطمان از گذشته خیلی بهتر است ولی از مشکل نبود راهبرد منسجم رنج می بریم که ان شاءالله بتوانیم در چهار چوب به آن برسیم. اگر دشمنان ما از افکار عمومی و از رسانه ها و فضای مجازی بعنوان یک سلاح ضد ما استفاده می نمایند، طبیعتا ما هم باید رویکرد دفاعی داشته باشیم. ما نیازمند الگویی پدافندی و جامع هستیم. ضمن این که اجازه دهیم در این الگو حداکثر بهره برداری قانونمند را از فضای رسانه ای کشور داشته باشند. اجازه ندهیم دشمنمان از مردم بعنوان ابزار استفاده کنند و به منافع ملی حمله ور شوند. تفکیک مسئله دفاع در حوزه رسانه و مسئله پوپولیسم مساله جدی است. ما نباید بازی بخوریم. ما هر چقدر هم سراغ قانون برویم با یک تهاجم رسانه ای مواجه می شویم. اگر شما می خواهید عین اروپا باشید اروپایی ها صرفاً با قانونگذاری فضای مجازی را کنترل می کنند. گفتم عین قانون اروپا را بیاورید ترجمه کنید. رسانه قانون می خواهد، ضابطه و مقررات می خواهد، نمی گردد همین طوری رها شود. در رهاشدگی فضای مجازی بیشترین ضرر را مردم می بینند. مردم این وسط صدمه می بینند و به مشکل می خورند.
به گزارش بی بدیل دات کام به نقل از ایسنا، حجت الاسلام قمی ـ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ـ که یکی دیگر از مسئولان حاضر در این همایش بود، اظهار داشت: هر چه عامل پیروزی ما بوده در آینده هم عامل پیروزی و پیشروی ما خواهد بود. در دفاع از انقلاب، پیش بردن انقلاب، محافظت و مراقبت از این حقیقت توفنده ی پیش رونده، به گیرندگی قطره چکانی و وضعیت موجود راضی نشدن و گام به گام جلو رفتن است. قصدم تنقیص زحماتی که در لایه سخت افزار برای مقاوم سازی و برای پدافند غیرعامل صورت می گیرد نیست اما باز هم کلام بزرگتر خودمان را مرور می نماییم که آهن پاره که نمی خواهیم. ما باید دنبال روش پیش رفتن و مبارزه خودمان بگردیم. همانطور که در پیروزی انقلاب، اجتماع همه و گام و قیام دست جمعی و به میدان آمدن همه مردم ورق این کشور را در انقلاب اسلامی تغییر داد از این به بعد هم همین اتفاق مهم ترین رکن در یک مقاوم ساز موثر و پدافند غیر عامل است. اگر جنگ رسانه امروز چکاچک شمشیر با دشمنمان است باید به مردم ـ رسانه فکر کرد.
او اشاره کرد: حتما رسانه های رسمی، حاکمیتی یا رسانه هایی که طبق ضوابط حاکمیت دارند عمل می کنند، برای تحفظ از این مردم شریف عزیز باید همگرا باشند. مصداقش اتفاق مبارکی است که در ماجرای بنزین در رسانه ملی شاهدش بودیم. شاید توقع زیادی نباشد که در بقیه رسانه ها هم نوا و هم سو تکرار شود اما اینها خیلی ناکافی است. اگر مردم خویش را رسانه ندانند، ما گره مان باز نخواهد شد. این که در پدافند غیرعامل به لایه رسانه پایداری از جنس مردم ـ رسانه بیشتر از پیش باید اندیشید و تامل کرد، حتما ضرورتی است که نزد شماها هم واضح است. همانطور که توانستیم گام های بزرگی برداریم می توانیم گام های بعدی را هم برداریم. این که مردم چگونه در جنگ رسانه ای به غایت به میدان بیایند و میدان دار شوند مهمی است که وظیفه شما بزرگواران و اندیشمندان است که باید برایش چاره اندیشی کنید. امیدواریم محاسبات اینچنینی پدافند غیر عامل ما را به نقطه ای آرامش بخش به فضل خداوند برای این مردم و دست آوردهای انقلابشان برساند.
در بخش دیگر این مراسم محمد اسکندری، مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پدافند غیرعامل توضیحاتی را درباره مفهوم پدافند غیرعامل عرضه داد.
بر طبق این گزارش ایسنا، در ادامه این همایش سند استراتژیک پدافند رسانه کشور رونمایی گردید.






منبع:

1400/08/17
21:04:16
5.0 / 5
818
تگهای خبر: آموزش , ابزار , اثر , ایمنی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،