الزام به تنظیم سند رسمی با وکیلانه : در گذشته خرید و فروش خانه،باغ، کارخانه، دکان و ... کار آسانی بود. اصل بر اعتماد بود و پس از پرداخت پول از جانب خریدار، فروشنده محل را به خریدار تحویل می داد. اکثر خرید و فروش ها و قرار و مدارها بصورت شفاهی منعقد می شد و نه سندی نوشته می شد و نه نیاز به پرسش و استعلام از جایی بود.
برای الزام به تنظیم سند رسمی چه مواردی لازم است ؟
بعد ها کار کمی جدی تر شد و افراد به وسیله سند یا قباله ای که معمولاً چند شاهد یا معتمد محل، زیر آن را امضا می کردند، اقدام به خرید و فروش می نمودند. رفته رفته گسترش روابط اقتصادی و اجتماعی موجب شد تا برخلاف قبل، دولت ها و حکومتها به عنوان نماینده مردم و برای جلوگیری از بروز اختلاف ، در روابط خصوصی افراد دخالت کنند.
ثبت املاک الزامی شد و مالکین می بایست ، مالکیت خود را به ثبت می رساندند. مساله توقیف املاک و حتی ممنوع المعامله شدن اشخاص مطرح گردید. رفته رفته این مسائل موجب شد تا اشخاص در زمان خرید و فروش دقت بیشتری به خرج دهند و از چندین جا استعلام و مفاصا بگیرند. همین امر موجب شد که تحولات اساسی در خرید و فروش مطرح گردد . عقود رفته رفته به صورت جدی تری مکتوب می شد و پدیده ای حقوقی با نام قولنامه و مبایعه نامه بوجود آمد.
طرفین معامله سعی داشتند با انعقاد اینگونه عقود، توافقات خود را به صورت سند، تنطیم نمایند تا مبادا در آینده شخصی منکر این توافقات شود. پیشرفت اقتصاد و بالا رفتن ارزش اموال و املاک موجب شد در برخی موارد، طرفین معامله به تعهدات خود عمل نکنند و منکر تعهدات خود شوند.
همین امر موجب شد تا دادگاه ها پر شود از پرونده هایی که در آن هر دو طرف می دانستند چه قول و قرارهایی با هم داشته اند؛ اما ضعف یکی از طرفین در اثبات ادعای خود، موجب قدرت گرفتن طرف دیگر و در نتیجه پیروزی او می شد.
پیدایش این اختلافات موجب شد تا افراد در هنگام انعقاد قرارداد، تعهدات خود را نیز در قرارداد ذکر کنند تا مبادا در آینده یکی از طرفین منکر آن شود.
اینکه این شروط و تعهدات تا چه انداره می توانست از نظر قوانین حقوقی صحیح و قابل اجرا باشد،
از مواردی است که خارج از حوصله این بحث بوده و باید بصورت مفصل در مورد شروط و تعهدات صحیح، با قابلیت اجرایی در مقاله ای دیگر صحبت شود. آنچه که در این مبحث برای ما حائز اهمیت است، صرفاً روشن شدن چند موضوع در هنگام خرید وفروش ملک است.
نخست اینکه در هنگام خرید و فروش ملک چه پیش بینی هایی شود تا در آینده دچار مشکل نشویم.
دوم اینکه قولنامه یا مبایعه نامه را چگونه بنویسیم که در آینده چنانچه یکی از طرفین به تعهد خود عمل ننمود، کمتر دچار ضرر شویم.
الزام به تنظیم سند رسمی با وکیلانه
مطالب فوق زمانی موثر خواهد بود که پیش از وقوع عقد، مد نظر قرار گرفته شود و در هنگام انعقاد قرارداد به آن نکات توجه شود.
یکی از الزاماتی که پس از وقوع عقد بیع، میان طرین عقد وجود دارد و فروشنده باید به آن عمل نماید، انتقال سند رسمی به نام خریدار در یکی از دفاتر اسناد رسمی می باشد. در بسیاری از موارد فروشنده به این بهانه که معامله را فسخ نموده است و یا خریدار مبلغ معامله را تمام و کمال پرداخت نکرده و گاهی به دلایل دیگر مانند بازداشت شدن ملک فروخته شده قبل از انتقال سند، فروشنده از انتقال سند رسمی امتناع می ورزد. در این موارد بهترین راهکار چیست ؟
آیا می توان فروشنده را از طریق مراجع قضایی به تنظیم سند رسمی انتقال، ملزم نمود.آیا می توان در هنگام انعقاد قرارداد، برای فروشنده و خریدار ضمانت اجرایی در نظر گرفت تا هر دو طرف به تعهدات خود عمل کنند و هیچ یک در آینده متضرر نگردند.
قطعاً هم در حین معامله می توان ضمانت اجرایی مناسب برای فروشنده و خریدار در نظر گرفت و هم پس از انعقاد عقد.
مشاوره حقوقی و پیگیری پرونده
وکیلانه با داشتن تجربه بسیار در امور ملکی و موفقیت حداکثری در پرونده های اخذ شده، سعی در کمک به شما عزیزان در حل مشکلات حقوقی مربوط به املاکتان دارد.
الزام به تنظیم سند رسمی ملک یکی از دعاوی پر تکرار در مراجع قضایی است که قطعاً اگر دادخواست آن به درستی تنطیم نشده باشد، حتماً در آینده با صدور آرایی همچون رد دعوی یا حکم به بی حقی خواهان مواجهه خواهید شد و این مساله تنها موجب افزایش آمار پرونده های مطروح در مراجع قضایی و شلوغی شعب دادگاه و کندی در روند رسیدگی خواهد شد. پیشنهاد ما اول از همه ، اخذ مشاوره از یک وکیل خبره و متخصص در امور ملکی ، پیش از تنظیم قرارداد می باشد تا محکم ترین قرارداد با بهترین ضمانت های اجرایی برای شما ایجاد شود. و در وحله دوم و در هنگام بروز اختلاف، کمک و مشاوره از یک وکیل پایه یک دادگستری با تخصص در امور ملکی می باشد. تا با بررسی موضوع، بهترین عنوان حقوقی را برای مشکل شما انتخاب نماید و نسبت به آن طرح دعوی کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره حقوقی به وب سایت وکیلانه ، به نشانی اینترنتی https://vakilaneh.com مراجعه نمایید.