بی بدیل  - Bibadil
13 دی 1403   2 ژانویه 2025
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
یك كارگردان تئاتر:

نمایش رادیویی قدرت تخیل و تجسم شنونده را بالا می برد

نمایش رادیویی قدرت تخیل و تجسم شنونده را بالا می برد به گزارش بی بدیل دات کام، خوزستان یک کارگردان با اعلان اینکه نمایش رادیویی قدرت تخیل و تجسم شنونده را بالا می برد اظهار داشت: ابزار ارتباط نمایش رادیویی و تئاتر متفاوت می باشد برای اینکه مخاطب در نمایش تصویری با حرکت تقابل دارد اما در نمایش رادیویی با بیان و واژه روبه رو می شود.



مرتضی سخاوت، در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تفاوت نمایش رادیویی و تئاتر توضیح داد: نمایش رادیویی به تعداد تمام شنوندگان خود می تواند آدم های نمایش را به اشکال مختلف در ذهن مخاطب خود تصویرسازی کند تا جایی که شنونده فضای اجرا را متفاوت ببیند و چالشی در ذهن او ایجاد شود ولی در نمایش تصویری تماشاگر فقط ظاهر بازیگران را می بیند.

وی افزود: در نمایش تصویری تماشاگر، بازیگران را با یک شکل، لباس و ظاهر واحد و مشخص شده می بیند در صورتیکه در نمایش رادیویی هر مخاطب می تواند شخصیت متفاوتی در ذهن خود بیافریند.

او در عین حال تصریح کرد: البته نمایش تصویری به علت این که اجرای زنده است و تمام حواس پنج گانه تماشاگر را با صحنه درگیر می کند می تواند ارتباط خاصی با تماشاگر برقرار کنند و تاثیر بیشتر و بهتری نیز بگیرد.

سخاوت با اشاره به اینکه حرکت یکی از پایه ها و ارکان مهم هنرهای نمایشی است که همیشه باید لحاظ شود اظهار داشت: این اتفاق کمتر در نمایش رادیویی رخ می دهد و کار را برای بازیگر این نوع نمایش مشکل تر می کند.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: سختی کار در نمایش های رادیویی بدین سبب است که باید به شکلی کار شود که حرکت های انجام شده را مخاطب با شنیدن بتواند درک و دریافت کند.

مرتضی سخاوت کارشناس ارشد ادبیات و زبان فارسی، نمایشنامه نویس، کارگردان و مدرس تئاتر زاده دزفول است. از نمایش های وی به «هذیان» (راه یافته به سی وششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر) و از کتاب هایش به «من هنوز یک پرنده ام» می توان اشاره نمود.

او با اشاره به این که نمایش با هر سبک و سیاق و با هر شکل و شمایلی تاثیر خودرا بر ذهن مخاطب می گذارد بیان کرد: تئاتر صحنه ای بر نمایش رادیویی و متقابلا نمایش رادیویی بر تئاتر صحنه ای تاثیر می گذارد و مشوق مردم هستند به جهت اینکه با الفبای تئاتر به صورتی کلی آشنا گردند و با برقراری ارتباط به سمت دیدن هنرهای نمایشی بروند چنانکه به مفهوم واقعی به تئاتر جان بدهند.

سخاوت با تصریح این مطلب که در بعضی نقاط کشور نوعی نمایش مضحکه و گاه آلوده به موقعیت های نامناسب (مبتذل) به عنوان تئاتر روی صحنه می رود و راه را بر تئاتر واقعی بسته است اضافه کرد: این نوع نمایش ها ذایقه مخاطب هنرهای نمایشی را نیز تغییر داده اند و مسؤولان ذی ربط نیز البته نادانسته حمایت می کنند برای اینکه بیشتر متولیان تعریف صحیحی از تئاتر واقعی ندارند.

این کارگردان تئاتر افزود: در حقیقت اینگونه نمایش ها جنبه سرگرم کنندگی دارند و فقط محض خنداندن تماشاگر به هر نحوی ولو نادرست به صحنه نمایش می روند. رواج اینگونه نمایش ها در بیشتر نقاط کشور یا حداقل می توان گفت در خوزستانی که محل زندگی بنده است مشاهده می شود.

بیشتر بخوانید:
نمایش رادیویی و تئاتر رسالت مشترک دارند
نمایش رادیویی می تواند فرهنگ تئاتر دیدن را تعالی بدهد





منبع:

1402/04/27
11:31:11
5.0 / 5
392
تگهای خبر: ابزار , بازی , جشنواره , رادیو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،