پوشیدن کفش ایمنی و کفش مخصوص کار در محیطهای کاری امری است ضروری به ویژه اگر فضای کاری و شغل شما جزو مواردی است که ایمنی در آن بسیار حائز اهمیت می باشد.
در این مبحث، به بررسی انواع کفش ایمنی و نکات مهم در خرید آن خواهیم پرداخت. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
-
کفش ایمنی
-
انواع کفش ایمنی از نظر طراحی
-
مزایای استفاده از کفشهای ایمنی
-
علایم اختصاری کفش ایمنی
-
نکات مهم در خرید کفش ایمنی
-
بهترین روش برای خرید کفش ایمنی
کفش ایمنی
هفت درصد از صدمات و حوادث محیطهای کار، مربوط به پاها است. این مساله ضرورت کفش های ایمنی در فضای کار را مشخص میکند. کفش ایمنی، برای حفاظت از پاها در مقابل خطرات و ضربههای ناشی از محیط کار طراحی شده است. این نوع کفشها برای استفاده در صنایع مختلف مانند ساخت و ساز، صنایع فلزی، صنایع شیمیایی و کارخانهها مناسب هستند.
انواع کفش ایمنی از نظر طراحی و ساخت
کفشهای ایمنی از لحاظ طراحی و فرم، تنوع زیادی دارند. برخی از آنها بصورت زیر می باشند:
کفش ایمنی مهندسی
این کفش درواقع کلاسیک ترین و پرفروشترین مدل کفش ایمنی می باشد و طرفداران زیادی هم دارد. این کفشها غالبا در کارخانجات صنعتی و کارگاهها مورد استفاده قرار میگیرد.
کفشهای ایمنی پنجه فولادی یا کامپوزیتی
این نوع از کفشها با توجه به جنس سرپنجه ای که دارند، می توانند پاها را در برابر ضربات احتمالی و خطرات ناشی از برخورد اجسام سنگین مراقبت کنند. این کفشها در محیطهای ساختمانی و کارخانجات بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.
کفش ایمنی با کف فلزی
برای کسانی که در محیطهای سخت کار میکنند بطوریکه کف پاها بیشتر درگیر است، مناسب هستند. این کفشها قابلیت پیشگری از آسیبهای مفصلی را دارند.
کفش روکش فلزی
کفش رویه فلزی این اطمینان را به شما میدهد که پاهایتان در برابر سقوط اجسام سنگین، نوک تیز و برنده محافظت می شوند. کارگاههای صنعتی و محیطهای کار با قطعات شیشه مثالهای خوبی برای کاربرد این کفشها هستند.
کفش متاتارسال (Metatarsal)
کفش های متاتارسال جزو کفشهای ایمنی رایج هستند و بدلیل نوع ساختارشان، از قسمت های بالایی پا محافظت میکنند. این کفشها مقاومت و استحکام بالایی دارند و از پاها در برابر صدمات ناشی از سقوط اشیا سنگین مراقبت می کنند.
کفش ایمنی عایق برق
عایق جریان برق هستند و مواد فلزی در ساخت آنها استفاده نمیشود. در هنگام كار در محیطهایی با برق فشار قوی از این كفشهای ایمنی استفاده میشود.
کفش ضدآب
این کفشها قابلیت جلوگیری از نفوذ آب و مایعات دیگر به داخل کفش را دارند و در محیطهای آبی، بارانی و یا رطوبت بالا مفید هستند.
کفش ایمنی نسوز
کفش ایمنی نسوز برای کورهها و محیطهایی که با آتش و حرارت بالا سرو کار دارند، مناسب است زیرا رویه این کفش از جنس چرم نسوز و زیره آن فلزی است و در برابر حرارت و آتش مقاوم است.
کفش ایمنی رسانا یا کانداکتیو
این کفش ها، الکتریسته ساکن را به زمین هدایت می کنند. از کفشهای رسانا در محیطهایی استفاده می شود که در آنها جرقه ناشی از تجمع بار الکتریسیته ساکن دربدن افراد می تواند منجر به آتش سوزی و انفجار شود.
علائم اختصاری کفش های ایمنی
در تولید کفشهای ایمنی استانداردهای خاصی وجود دارد. این استانداردها برای نمایش خصوصیات محصولات از حروف و علائم اختصاری استفاده میکنند که هرکدام نشان دهنده موضوع مشخصی است. علائم مهم عبارتنداز :
ED : کفش دارای خاصیت رسانایی می باشد.
CP : در برابر جریان برق مقاوم است.
A : ضد الکتریسیته ساکن می باشد.
p : کف کفش در برابر سوراخ شدن مقاوم است.
:WRU قسمت بالای کفش در برابر نفوذ آب مقاوم است
:WR کفش ضد آب می باشد.
Hro : زیره کفش در برابر حرارت مقاوم است.
Hi : کف کفش عایق گرما است
Ci : کف کفش عایق سرما است
CR : زیره کفش در برابر بریدگی مقاوم است.
ESD : کفش ضد الکترواستاتیک است
SRA : کف کفش ضد لغزش روی کاشی و سرامیک با محلول صابون رقیق است.
SRB: کف کفش ضد لغزش روی فولاد با گلیسرول است.
SRC : هردو خاصیتSRA و SRB رادارد.
SB : کفش توانایی مقاومت در برابر ضرباتی با قدرت200 ژول را دارد.
S1: کفش هم دارای خاصیت SB است و همچنین خواص آنتیاستاتیک و جذب انرژی در ناحیه پاشنه را دارد.
S2 : کفش هم دارای خاصیت S1 است و هم ضد آب است.
S3 : کفش هم دارای خاصیت S2 است و هم نسبت به نفوذ اشیای تیز و برنده نیز مقاوم است.
S4 : کفش هم دارای خاصیت S3 است و هم نسبت به نفت کوره، مازوت و مواد روغنی مقاوم است.
S5 : کفش دارای خاصیت S4 است و خاصیت ضد اسیدی هم دارد.
مهم ترین نکات خرید کفش ایمنی
هنگام انتخاب و خرید کفش ایمنی، به نکات زیر دقت کنید:
جنس و مواد
کفشهای ایمنی از جنس فولادی، کامپوزیت و پلاستیکی ساخته میشوند. در هنگام خرید کفش ایمنی به جنس مواد تشکیل دهنده داخل کفش، زیره کفش و رویه کفش دقت نمایید.
تناسب با محیط مورد استفاده
قبل از خرید کفش ایمنی، شرایط محل کار خودتان را بصورت کامل بررسی کنید، انتظارات خودتان را از کفش کار مشخص کنید و در نهایت کفش ایمنی متناسب با شرایط محیط کار خود را انتخاب کنید.
استانداردها
از استانداردهای تولید کفش ایمنی غافل نشوید. علائم اختصاری مربوط به استانداردها روی کفشهای ایمنی درج می شوند. آنها را بررسی کنید و کفشی انتخاب کنید که از مشخصات و الزامات مورد انتظار شما، پشتیبانی کند.
راحتی
وظیفه اصلی کفشهای ایمنی محافظت از پاهای شماست ولیکن بدلیل طولانی بودن ساعات کار، کفشی را انتخاب کنید که در کنار همه موارد ایمنی، راحتی پاهای شمار ا نیز تامین کند تا از خستگی و درد پاهایتان کاسته شود.
تنفس و جریان هوا
فعالیت های سنگین و طولانی مدت در محیط کار باعث افزایش دمای پاها و تعرق می شود. کفشهای ایمنی باید طوری طراحی شوند که جریان هوا درآنها برقرار باشد.
وزن کفش
استفاده از کفشهای ایمنی سنگین وزن باعث خستگی و اتلاف انرژی شما خواهد شد.
خرید کفش ایمنی
با توجه به تنوع محصولات و برندها در بازار کفش، خرید کفش ایمنی استاندارد، باکیفیت و با هزینه مناسب کار سختی است و امروزه مردم با توجه به مشغله های روزمره ترجیح می دهند تا این نوع خریدها را از طریق اینترنت و فروشگاههای اینترنتی انجام دهند. این کار باعث صرفه جویی در زمان، انرژی و هزینه ها خواهد شد.
در خرید اینترنتی کفش ایمنی به موارد زیر دقت بیشتری داشته باشید:
-
از فروشگاههای معتبر اینترنتی خرید کنید.
-
از آنلاین شاپهایی خرید کنید که بصورت تخصصی فقط در حوزه کفش فعالیت میکنند .
-
امکان مرجوع کردن جنس خریداری شده را داشته باشند.
-
از وجود نماد اعتماد الکترونیکی)اینماد) در فروشگاه اینترنتی کفش مطمئن شوید.
فروشگاه اینترنتی کفش تبریز می تواند گزینه بسیار خوبی برای یک خرید مطمئن کفش زنانه و کفش مردانه باشد. تنوع بالای محصولات، قیمت های مناسب و همچنین تضمین کیفیت محصولات در فروشگاه کفش تبریز موجبات رضایت تمامی مشتریان را فراهم میکند. شما میتوانید انواع کفشهای ایمنی را با تنوعی بینظیر از برندهای مطرح دنیا، از سایت کفش تبریز خریداری کنید.