بی بدیل  - Bibadil
25 آبان 1403   15 نوامبر 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام

رویدادی برای صدمین سال تولد محسن وزیری مقدم

رویدادی برای صدمین سال تولد محسن وزیری مقدم به گزارش بی بدیل دات کام، محسن وزیری مقدم اگر بود این خرداد ماه صدساله می شد. هنرمندی متولد سال ۱۳۰۳ که سال ۱۳۹۷ در ۹۴ سالگی در شهر رم دارفانی را وداع گفت. بنیاد محسن وزیری حالا می خواهد رویداد «محسن وزیری مقدم > صدسالگی» را از تیرماه جاری تا آبان ماه برگزار کند. رویدادی که جزئیات دقیقش هنوز به مرحله انتشار نرسیده اما گویی مقرر است که فعالیتهای فرهنگی گوناگونی به محسن وزیری مقدم اختصاص یابد.


به گزارش بی بدیل دات کام به نقل از ایسنا، بنیاد محسن وزیری مقدم بمناسبت صدمین سالگرد تولد این هنرمند رویدادِ «محسن وزیری مقدم > صدسالگی» را برگزار خواهد نمود.
این رویداد که به کیوریتوری هامون وزیری مقدم اجرایی شده، از تیرماه تا آبان ماه ۱۴۰۳ ادامه می یابد. مدیر این پروژه هم زهره دلداده خواهد بود. بر مبنای آن چه که تابحال در رابطه با این رویداد اعلام شده، بنیاد محسن وزیری مقدم مقرر است طی این مدت فعالیتهای فرهنگی گوناگونی را به این هنرمند اختصاص دهد.
برگزاری این رویداد با همراهیِ پروژه های ۰۰۹۸۲۱، گالری اعتماد، زیرزمین دستان ۲+ [ده ونک]، گالری باوان، مدار موازی، گالری طراحان آزاد، گالری والی، گالری بستان ۲+ [فرشته] و... به مرحله اجرا رسیده است.


محسن وزیری مقدم که در ۹۴ سالگی در شهر رم درگذشت، از اولین نسل نقاشان نوگرای ایرانی بود. از همان نسلی که در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران علی محمد حیدریان و امین فر اساتید دانشکده اش بودند و با هنرمندانی چون منوچهر شیبانی، منصوره حسینی و سودابه گنجی هم کلاس بود. سپس به ایتالیا رفت و دوران جدیدی را شروع کرد.
هنرمندی که می خواست موسیقیدان شود و در گفت و گویی بیان کرده بود که اگر باردیگر به ابتدای زندگی بازمی گشت موسیقیدان می شد؛ «بی شک من موسیقیدان می شدم. این حسرت همواره با من است. من هر بامداد که از خواب بیدار می شوم اول موسیقی گوش می کنم و همزمان با کار کردنم این موسیقی گوش دادن ادامه دارد. در واقع همدم واقعی من موسیقی است. موسیقی بتهوون به من عظمت روح انسان را نشان داده است. من خیلی دلم می خواست که موسیقی بخوانم، حتی معلم سرودمان در رابطه با علاقه من به موسیقی با پدرم حرف زد، اما پدرم با صراحت اظهار داشت که نمی خواهم پسرم مطرب شود و با این کارش آینده من را نابود کرد. من دلم می خواست رهبر ارکستر شوم.»
وزیری مقدم همچون شاخص ترین هنرمندان نسل دوم نقاشان نوگرای ایران بود که آثار قابل توجهی را با رویکرد مدرنیستی خلق کرده است. همچون آثار شناخته شده او مجموعه نقاشی هایش با شن سیاه بر روی چوب و بوم و مجموعه مجسمه های چوبی بزرگی متحرک است.
از او نقل معروفی در رابطه با آغاز کارش با شن های سیاه است «با دوستانم در ایتالیا رفتیم ساحل دریاچه ای و من برای شوخی ماسه های سیاه ساحل را به تنم مالیدم و خودم را سیاهپوش کردم. اثر انگشتانم بر سیاهی توجهم را جلب کرد. شیارها رنگ سفید پوست را از تحت پوشش سیاه آشکار کرده بودند. شروع کردم با انگشت هایم نقاشی کردن بر روی ماسه ها. بعد یک کیسه از ماسه پر کردم و بردم خانه و مشغول شدم. روش جدیدی یافته بودم.»



او در رابطه با مجسمه های چوبی هم اظهار داشته بود: «در حال سوراخ کردن قطعه ای چوب بودم تا بتوانم آنرا اره کنم. مته از رویه گذشت و به سطح زیرین و میز کارم رسید و چوب رویی آغاز به چرخیدن کرد. این جا بود که ناگهان ایده مجسمه های مفصلی در ذهنم جرقه زد؛ این که مجسمه ها می توانند حرکت کنند.»
وی همینطور گفته بود «در اینجا مسئله اینست که فرم از یک حالت ثابت و تحمیل شده بیرون بیاید و تماشاگر بتواند هر لحظه یک فرم جدیدی به وجود بیاورد. در واقع خاصیت روانی خویش را در شکل دادن به این آثار آزمایش کند.»
حال که صد سال از تولد این هنرمند گذشته است، بنیادِ او تصمیم بر برگزاری رویداد گرفته است. برگزاری چنین رویدادی با خصوصیت های منحصربه فرد وزیری مقدم، که به تعبیری از در زمینه هنر متریال گذر کرده و معنا را در نظر گرفته بود، تأثیر چشم گیری برنسل هنرمندان جوان خواهد داشت.



1403/04/25
12:33:11
5.0 / 5
289
تگهای خبر: اثر , فرهنگی , فعالیت , موسیقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،