بی بدیل  - Bibadil
29 شهریور 1403   19 سپتامبر 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام

سمپوزیوم ملی مجسمه سازی شاهین شهر

سمپوزیوم ملی مجسمه سازی شاهین شهر به گزارش بی بدیل دات کام، اصفهان اولین دوره‌ی سمپوزیوم ملی مجسمه سازی شاهین شهر با مبحث «سرداران شهید شهر» در محل یادمان شهدای گمنام این شهر برگزار می گردد.



در این سمپوزیوم ملی، سردیس سیزده سردار شهید شهرستان شاهین شهر و میمه به نامهای «شهید غلامرضا عظیمی یانچشمه، محمدتقی ابدالی حاجی آبادی، شهید عزت اله شمگانی، شهید حاج اکبر ابدالی حاجی آبادی، شهید محمود نادری بنی، شهید حسین بیدرام گرگابی، شهید محمدرضا پورکیان احمدآبادی، شهید ناصر بیدرام گرگابی، شهید نادعلی سعیدیان، شهید حسن پهلوان، شهید سیامک(عباس) علیزاده نوجی، شهید سیداکبر(حمزه) هاشمی جزی، و شهید غلامحسین شی زاده کیانی» به ترتیب توسط سیزده هنرمند مجسمه ساز کشور، «استاد عباس مجیدی، استاد رضا قره باغی، استاد محمد بیک زاده، استاد علی حاجی مرادی، استاد علی اعتبار ارمکی، استاد حسین علی عسگری، استاد حسین دوپیکر، استاد صبر علی لوایی، استاد مرتضی دستجردی، استاد یاسر حسینی، استاد امین مهرآفرین، استاد عطا صحرایی، و استاد هادی عارفی منش» ساخته می شوند.

در این سمپوزیوم و هم زمان با خلق سیزده سردیس از سیزده شهید مورد اشاره، پنج سردیس از پنج شهید ملی هم رونمایی خواهد شد که سردیس شهید سپهبد صیاد شیرازی، سومین فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط «استاد ملک دادیار گروسیان»، سردیس شهید علیرضا یاسینی، سرتیپ خلبان اف-۴ فانتوم نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط «استاد شاهرخ اکبری دیلمقانی»، سردیس شهید سپهبد قاسم سلیمانی، دومین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط «استاد نادر قشقایی»، سردیس شهید سردیس شهید حسین خزاری، فرمانده لشگر ۱۴ امام حسین(ع) در دوران جنگ تحمیلی توسط «استاد پریسا علی پور» و سردیس شهید مصطفی چمران، از فرماندهان جنگ ایران و عراق و بنیان گذار ستاد جنگ های نامرتب توسط «استاد سارا تقوی» خلق شده اند.



سیدمجتبی موسوی، دبیر هنری سمپوزیوم ملی مجسمه سازی شاهین شهر، ضمن اعلام این خبر به ایسنا و با اعلان اینکه مجسمه، یکی از عناصر هنری پرکاربرد در فضاهای شهری است که از زمان توسعه شهر های مدرن مورداستفاده بوده است، اظهار داشت: سابقه‌ی حضور مجسمه در شهر های ایران به بیشتر از ۸۰ سال قبل بازمی گردد و تا امروز هم باآنکه نسبت به سالهای قبل توسعه بیشتری یافته، اما هنوز جایگاه شایسته‌ی خویش را در میان پروژه های مدیریت شهری به دست نیاورده است.

او اضافه کرد: برگزاری رویدادهای هنری به شکل سمپوزیوم، این امکان را به وجود می آورد که شهروندان از نزدیک مراحل اجرای آثار هنری را ببینند و با هنرمندان درارتباط باشند؛ بدین ترتیب نه تنها تعدادی اثر هنری به شهر افزوده می شود بلکه می تواند جریان ساز بوده و فرهنگ سازی کند، چونکه شهروندان در چنین رویدادهایی می توانند از نزدیک با روند آفرینش یک اثر آشنا شده و با هنرمندان هم به گفتگو بپردازند.

این عضو انجمن هنرمندان مجسمه سازان ایران که برگزاری چند دوره سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی، بینال مجسمه سازی شهری و سیاستگذاری رویدادها و فراخوان های در رابطه با حضور مجسمه در شهر، برنامه ریزی و راه اندازی موزه مجسمه، موزه مشاهیر، موزه علی اکبر صنعتی، رویدادهای فستیوالی در کارنامه‌ی حرفه ایِ او دیده می شود، افزود: ارزش و اهمیت فرهنگ سازی و جریان سازیِ هنری و فرهنگی که با برگزاری یک رویداد در سطح شهر ایجاد می شود از اثری که خلق شده و در شهر قرار می گیرد بیشتر است و تأثیرات خویش را در طول زمان نشان میدهد. چنین رویدادی، قبل از آن که اثری خلق شود نقش خویش را ایفا کرده و وظیفه‌ی فرهنگ سازیِ خویش را انجام می دهد.

موسوی با اشاره به اهمیت کاربرد هنر در عرصه‌ی عمومی و فضاهای شهری بیان نمود: این مورد که در دوره هایی به استفاده از هنرهای شهری مانند مجسمه در شهرها توجه نشده، نشان دهنده‌ی نقصان در مدیریت شهری است. دراین خصوص و باآنکه در دوره هایی اتفاقات بسیارخوبی هم رخ داده و استفاده از هنر در بعضی شهرها توسعه پیدا کرده و اثرگذار هم بوده است، اما متأسفانه این دیدگاه در مدیریت شهری نهادینه نشده که به یک رویه‌ی دائمی و ثابت تبدیل گردد و از آن مهم تر اینست که دراین زمینه هنوز قانون و ضابطه‌ی مشخص و موثری تدوین و تبیین نشده؛ بنابراین با تغییر مدیریت و رویکردها شاهد وقفه و یا تعطیلی کاملِ این روند بوده و حتی در بعضی موارد هم شاهد بوده ایم که با تغییر و انحراف در سیرِ طبیعی و نبودنِ نگاه کارشناسی بنا به سلیقه های رشدنیافته و بدون ثبات، حرکتی بر ضد هنر داشته است.

او که دانش آموخته‌ی مجسمه سازی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است، با تکیه بر این که مجسمه عنصری هویت ساز است، توضیح داد: سال هایی از دهه‌ی ۴۰ و ۵۰ و هم بخشی از دهه‌ی ۸۰ و ۹۰ اوج حضور هنرمندان و آثارشان در مدیریت و پروژه های شهریِ ایران است که از تهران شروع شده و به شهر های بزرگ و برخی شهر های کوچک تر هم سرایت کرده است و به همین دلیل مجسمه سازی هم در همان زمان رونق و توسعه بسیاری یافته است. متأسفانه مدیران شهری در سالهای اخیر نسبت به استفاده‌ی صحیح از هنر در پروژه های شهری فاصله‌ی معناداری گرفته اند و در بعضی موارد هم باآنکه به ظاهر از هنر استفاده می شود اما متأسفانه نامتناسب و بدون کیفیت است.

موسوی با اعلان اینکه مجسمه سازی از مهم ترین و پرمخاطب ترین هنرهای شهری است که با انواع سبک ها و کارکردهای مختلف در فضای شهری قرار می گیرد، اظهار داشت: یکی از قدیمی ترین کارکردهای مجسمه در شهرها معرفی و تجلیل از شخصیت هایی است که در یک بستر اجتماعی و فرهنگی مورد احترام هستند و ضروری است به نسل آینده شناسانده و معرفی شوند. قرارگرفتن مجسمه‌ی چنین مفاخری در فضای شهری ضمن مواجهه‌ی جامعه در حالتی از احترام با آنها، باعث آشنایی هرچه بیشتر با این شخصیت ها خواهدشد. مسلم است که شهدا جزئی از مفاخر هستند و طبیعتاً ساختن مجسمه‌ی آنها و قرارگیریِ آن در فضای شهری و مواجهه‌ی شهروندان با مجسمه، حداقل اتفاقی است که می تواند رقم بخورد تا ضمن معرفی هرچه بیشترِ آنها، مراتب قدردانی نسبت به این مفاخر فراهم گردد.

دبیر هنری سمپوزیوم مجسمه سازی شاهین شهر تاکید کرد: پرداختن به مبحث شهدا با بهره گیری از هنر مجسمه سازی می تواند بعنوان روش انگیزشی و تشویقی برای نسل های بعدی عمل کند و به آنها بیاموزد که احترام به مفاخر، رفتاری است که آنها هم باید ادامه دهند.

او ضمن ابراز خرسندی از تفکر مدیریت شهری شاهین شهر در استفاده از هنر در فضای شهری و برگزاری سمپوزیوم مجسمه سازی بیان نمود: چنین رویدادهایی به لحاظ کیفیت و ارزش معنوی و تأثیرگذاری می تواند در سطح ملی عمل کرده و مشوقی برای سایر شهرها هم باشند. امیدواریم مدیریت شهری شاهین شهر این نگاه و الگوی صحیح را حفظ نموده و آنرا در آینده ادامه دهد، در این صورت شاهین شهر می تواند ازنظر حضور آثار هنری در فضای شهری به یکی از شهر های جذاب تبدیل گشته و با خلق و نصب مجسمه های ارزشمند و باکیفیت مطلوب هنری، جایگاه مهمی را بعنوان یک شهر جذاب و خاطره ساز برای شهروندان و گردشگران و مسافران هم به دست آورَد.

به گزارش بی بدیل دات کام به نقل از ایسنا، اولین دوره‌ی سمپوزیوم ملی مجسمه سازی شاهین شهر با مبحث «سرداران شهید شهر» ازسوی شهرداری و شورای اسلامی این شهر، ۲۴ تا ۳۱ شهریورماه بامداد ها از ساعت ۸ تا ۱۳ و بعدازظهرها از ساعت ۱۷ تا ۲۲ در محل یادمان شهدای گمنام شاهین شهر، واقع در خیابان امام خمینی، بوستان انقلاب برگزار می گردد.






منبع:

1403/06/23
12:53:45
5.0 / 5
51
تگهای خبر: اثر , اثر هنری , برنامه , فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،