بی بدیل  - Bibadil
31 شهریور 1403   21 سپتامبر 2024
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
مُبلغ دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان:

پیامبر اکرم (ص) بر جامعه جهانی اثرگذار بود

پیامبر اکرم (ص) بر جامعه جهانی اثرگذار بود بی بدیل دات کام: به گزارش بی بدیل دات کام، اصفهان مُبلغ تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه مهم ترین خصوصیت های پیامبر اکرم (ص) امانت داری و صداقت بود، اظهار داشت: حضرت رسول اکرم (ص) نه تنها به رشد عقلی و زندگی جامعه اسلامی کمک کردند، بلکه بر رشد جامعه جهانی در زمینه های مختلف هم تأثیرگذار بود.



حجت الاسلام علی صغیرا در گفتگو با خبرنگار ایسنا اظهار نمود: در کتاب های تورات و انجیل خبر پیامبری حضرت رسول اکرم (ص) به پیروان مسیحیت و یهودیت داده شد، بنابراین آنها شناخت کاملی از پیامبر اکرم (ص) داشتند.

او افزود: راهبی، حضرت محمد (ص) را در نوجوانی مشاهده کرد و به عموی ایشان ابوطالب گفت «آثار نبوت را در چهره او و بر مبنای مشخصات آمده در کتاب مقدس دیده ام. مراقب او باشید که اگر موفق به کشتن او نشدند نتوانند ایشان را گرفتار صدمه های جسمی دیگر کنند.» در آن زمان علاوه بر مسحیت، یهود هم برای کشتن پیامبر (ص) اقدامات مختلفی انجام دادند.

این مُبلغ تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان، کودکی پیامبر (ص) را چنین تشریح کرد: پیامبر اکرم (ص) یتیم به دنیا آمدند و سرپرستی ایشان تا شش سالگی برعهده عبدالمطلب بود و در دامان حلیمه سعدیه، مادر رضاعیِ خود پرورش یافت. حضرت محمد (ص) دوران کودکی را در صحرا به سختی سپری کردند و این سختی سبب شده بود تا ایشان از نظر جسمی و روحی قوی باشند. وضعیت مالی خانواده هم در آن زمان خوب نبود و ایشان از هر لحاظ دوران کودکی سختی را سپری کردند.

صغیرا در رابطه با خصوصیت های اخلاقی بارز پیامبر (ص) هم بیان نمود: مهم ترین خصوصیت های حضرت، امانت داری و صداقت ایشان بود. در واقع دو صفتی که در رابطه با پیامبر (ص) و در زمان جاهلیت بین مردم مشهور بود امین و صادق بودن به مفهوم درستکار بودن و صداقت داشتن ایشان بود. مردم هم پیامبر (ص) را با این دو خصوصیت می شناختند.

او اضافه کرد: این دو خصوصیت اخلاقی پیامبر اکرم (ص) یک نیاز در همه جوامع است. حتی در روایتی امام صادق (ع) بیان شده است که ایمان افراد را به طول سجود و روزه داری نسنجید بلکه به صدق گفتار و امانت داری بسنجید. پیامبر اکرم (ص) حتی در مقابل کفار هم این خصوصیت را رعایت می کردند.

این مبلغ تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی در ادامه به نقش مهم پیامبر اکرم (ص) در رشد عقلی و زندگی مردم اشاره نمود و توضیح داد: نقش پیامبر (ص) به اندازه ای در جامعه مهم بود که امیرالمومنین (ع) از دوران جاهلیت در نهج البلاغه به دوران ظلمات و تاریکی یاد می کنند و پیامبر را همچون خورشیدی تشبیه می کنند که با آمدنش این تاریکی ها را از بین برد. در زمان جاهلیت فساد افتخار و قتل و دزدی و زنده به گور کردن دختران، افتخار بود. حتی افراد عبادت کننده دور کعبه، عریان بودند. بت پرستی در آن زمان یک افتخار به حساب می آمد؛ اما زمانیکه پیامبر (ص) آمد مردم از لحاظ عقلی و زندگی رشد پیدا کردند.

صغیرا در ادامه اظهار داشت: کسانی که ظلم برای آنها مایه افتخار بود با آمدن پیامبر اکرم (ص) و فعالیتهای تأثیرگذاری که داشتند کوچک ترین ظلم برای آنها بد و زشت شد. دخترانی که تا پیش از آمدن پیامبر اکرم (ص) زنده به گور می شدند با حضور پیامبر عزیز شدند. در قرآن هم آمده است کسی که در زمان جاهلیت دختردار می شد خجالت می کشید و از شدت خجالت سیاه رنگ می شد؛ اما پیامبر در آن زمان فرمود که «هر کسی دختری داشته باشد این دختر مانع آتش جهنم برای او می شود.» بعد از سخن پیامبر (ص) مردم به تعداد دختران شان افتخار می کردند.

او افزود: از لحاظ اخلاقی هم پیامبر (ص) فرموده اند «دین، حسن خلق است.» و در این حوزه هم مردم را رشد دادند. همینطور ایشان فرموده اند «حضرت موسی (ع) فرمود گناه نکنید، حضرت عیسی (ع) که پس از حضرت موسی (ع) آمدند هم فرمود فکر گناه نکنید. من می گویم تلاش کنید اخلاق شایسته خداوند را داشته باشید. خدا غفار است، پس شما هم یکدیگر را ببخشید، خداوند صبور است پس شما هم صبور باشید.»

صغیرا ضمن اشاره به تاثیر حضرت محمد (ص) بر تمدن جهان توضیح داد: پیامبر اکرم (ص) بر جامعه جهانی هم تاثیر گذاشتند. اروپاییان به این نکته اشاره می کنند که نظافت و ساختن حمام را از مسلمانان دارند. علم آموزی ابتدا در مسلمانان صورت گرفت و جابر بن حیان علوم مختلف را از امام صادق (ع) آموخت، آن هم در زمانیکه هیچ دانشمند اروپایی متولد نشده بود. همینطور در ۱۰۰۰ سال پیش که ابن سینای مسلمان در ۱۲ علم متخصص بود، هیچ انسان اروپایی یا غربی در آن زمان دارای چنین سطح علمی نبودند و این اتفاقات به سبب جامعه اسلامی است که پیامبر اکرم (ص) بنا کرد.





منبع:

1403/06/31
11:19:38
5.0 / 5
3
تگهای خبر: اثر , خانواده , فعالیت , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،