بی بدیل  - Bibadil
22 دی 1403   11 ژانویه 2025
نام کاربر:
کاربر مهمان



به جامعه مجازی بی بدیل بپیوندید... ورود ثبت نام
كمال شرف:

هنر کاریکاتور را به عنوان کار جهادی می بینم

هنر کاریکاتور را به عنوان کار جهادی می بینم بی بدیل دات کام: مراسم بزرگداشت هنرمند کاریکاتوریست یمنی با شروع به کار نمایشگاه آثارش با عنوان کمال الفن، عصر سه شنبه 18 دی در عرصه هنری اجرا شد.


به گزارش بی بدیل دات کام به نقل از مهر، مراسم افتتاح نمایشگاه انفرادی کارتون و کاریکاتور «کمال الفن» که متشکل از ۱۲۰ اثر از کمال شرف هنرمند یمنی است، بعدازظهر سه شنبه ۱۸ دی در عرصه هنری اجرا شد.
کمال شرف، در آثارش از خیانت برخی سران عرب در موضوع فلسطین و لبنان انتقاد می کند؛ همچنان که نرمال سازی روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل، خیانت به آرمان فلسطین و تضعیف محور مقاومت را می توان در آثارش مشاهده کرد. کمال شرف در آثارش، به صراحت این خیانت ها را به نمایش می گذارد و تلاش می کند تا مردم را نسبت به این سیاست های انحرافی آگاه سازد.
آثار وی در عین سادگی، پیام های عمیق سیاسی و انسانی را به تصویر می کشد که نه فقط در مقابل بی عدالتی ایستاده است، بلکه امید و روحیه ای نو را برای ملت های مستضعف به ارمغان می آورد.

پیش از افتتاحیه، مراسم بزرگداشت کمال شرف هنرمند کاریکاتوریست در سالن مهر حوزه هنری با حضور مسعود نجابتی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، مازیار بیژنی، علی حیاتی، سیدامیرناصر جاوید قائم مقام رییس حوزه هنری در امور بین الملل، سیدشهاب الدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، مرضیه هاشمی دبیر پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار»، الکساندر و آلکساندرا فالدین هنرمندان روسی و مادر شهید مصطفی محمد میرزایی اجرا شد.
سیدمسعود شجاعی طباطبایی در آغاز این مراسم اظهار داشت: افتخاری است که میزبان کمال شرف و الکساندر و آلکساندرا فالدین ۲ هنرمند روسی هستیم. آثار کمال شرف اتفاق خوبی در جبهه مقاومت است. توفیق این را داشتم با کمال شرف نمایشگاهی مشترک داشتیم که در کشور عراق و مسیر راهپیمایی اربعین اجرا شد.
وی اشاره کرد: آثار آقای شرف شاید به ظاهر ساده باشند اما از تکنیک بالا برخوردار می باشند. او جزو معدود هنرمندانی است که سبک دارد و کارش بین چندین کار تشخیص داده می شود.
شجاعی طباطبایی بیان کرد: این هنرمند توجه ویژه به بحث مقاومت دارد و نتوانسته از اتفاقات در غزه و لبنان بگذرد و دغدغه ای دارد که در آثارش دیده می شود. به مفهوم واقعی کلمه اتفاقی که در نمایشگاه «کمال الفن» رخ می دهد، جهاد تبیین است یعنی تبیین مقاومت مردم فلسطین.
عبدالرحمن راجح رییس انجمن همبستگی یمنی های مقیم ایران نیز در ادامه بیان کرد: باید از مسئولان جشنواره «عمار» و حوزه هنری که در این برنامه بزرگداشت و نمایشگاه را ترتیب دادند، تشکر کنم. همین طور از جمهوری اسلامی ایران به سبب دعوت از کمال شرف و پشتیبانی از مقاومت یمن تشکر می کنم. یمن در چند سال اخیر حوادثی را پشت سر گذاشته و اتفاقات بسیار ناگواری در یمن رخ داده است. آقای شرف از معدود یمنی هاست که به هنر کاریکاتور مقاومت پرداخته است و حتی از سیدعبدالملک حوثی درجه هنری دریافت کرده است و هنرش پس از «طوفان الاقصی» شهرت پیدا کرد.

وی اظهار داشت: به نمایندگی از سفارت یمن از حضور شما تشکر می کنم. ما آمادگی داریم در همه هنرها بصورت مشترک کارهایی انجام دهیم.
مرضیه هاشمی دبیر جشنواره «عمار» نیز در سخنانی کوتاه درباره ی تاثیر هنر در جریان مقاومت سخن گفت.
محمدرضا دوست محمدی هنرمند طراح گرافیک در ویدئویی که برای کمال شرف پخش گردید، بیان کرد: کمال شرف هوشمندی دارد که به سبک و پالت رنگی سالم در کارهایش رسیده است که در آثار کمتر کسی این مورد را می بینیم.
صابر شیخ رضایی نیز در این ویدئو اظهار داشت: کمال شرف در آثارش نمادهایی را بهره می گیرد که برای همگان قابل فهم است. پرکاری و فرار از تنبلی نیز در زندگی او بسیار جالب توجه است.
در پایان مراسم، با حضور مسعود نجابتی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، عبدالرحمن راجح، مرضیه هاشمی، الکساندر و آلکساندرا فالدین، سیدامیر جاوید، علی حیاتی و خانواده های شهدای حاضر در سالن از کمال شرف تجلیل شد.

کمال شرف پس مراسم تجلیلش اظهار داشت: به مادر شهید محمد میرزایی وعده می دهم بطور رسمی و غیررسمی به زیارت مزار این شهید خواهم رفت. احساس های متناقضی در این لحظه دارم؛ احساسی میان غم و سعادت و شادی. شادی برای حضور در این مراسم و غم برای دیدن کلیپی که در این مراسم پخش گردید.
وی بیان کرد: همه دنیا نه فقط جنایات این ۱۵ ماه را فقط نگاه می کنند، بلکه به جنایتکار هم برای جنایتش کمک می کنند.
شرف با اشاره به شیوه کار خود در کاریکاتور مقاومت اظهار داشت: بنده از ۲۰ سال پیش هنر کاریکاتور را شروع کردم. همیشه کاریکاتور برای من از جایگاه ویژه ای برخوردار بود نه روزنامه نگاری یا هنری که از آن پول در بیاورم. بلکه آنرا هنری می دانم تا آن چه را به آن اعتقاد دارم به نمایش بگذارم. همیشه خودرا به عنوان سربازی که در جنگ حضور دارد، دیدم.
وی عنوان کرد: امام خمینی (ره) فرمودند آمریکا شیطان بزرگی است که به آن اعتقاد بزرگی دارم. احساس کردم بنده سربازی هستم که در مقابل دشمن درحال مبارزه هستم و هنر کاریکاتور را به عنوان کار جهادی می بینم.

این هنرمند کاریکاتوریست اظهار داشت: اهتمام کردم پر کار باشم و از هنر خود به خوبی استفاده کنم؛ مانند گلوله ای که باید در زمان مناسب به هدف برسد. کاریکاتور زبانی است که همه هنرمندان جهان با هر زبانی آنرا می فهمند.
در پایان نیز، نمایشگاه «کمال الفن» راه اندازی شد.


منبع:

1403/10/19
10:16:44
5.0 / 5
34
تگهای خبر: اثر , بازی , برنامه , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
تمام حقوق معنوی سایت بی بدیل طبق قوانین مالکیت معنوی محفوظ میباشد
درباره ما  پیشنهادات  تبادل لینک
سایت بی بدیل دات کام  ،